Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Tortino di melanzane alla Fiorentina

Tortino di melanzane alla Fiorentina



Ingredience pro 6 osob

  • 3 lilky (800g)
  • 6 vajec 
  • 50g strouhaného parmazánu
  • hladká mouka
  • majoránka, petržel
  • sůl, pepř
  • olivový olej na smažení

Příprava (cca 50 min)

Lilky nakrájejte na plátky 5mm silné, poprašte solí a nechte na sítku vypotit. Potom je propláchněte, osušte, obalte v mouce a smate po  každé straně 2-3 minuty ve velkém množství oleje.

Vejce rozklepněte do misky, přidejte parmazán, 4 lžíce mléka, větší množství nasekané petržele, lístky jedné snítky majoránky.Osolte a opepřete.

Lilek naskládejte v 5 vrstvách do ohnivzdorné misky. Nahoru nalijte rozšlehané vejce. V trubě pečte 20 minut při 190 stupních.

Podávejte buď  teplý, nebo při pokojové teplotě.

Tortino di melanzane alla Fiorentina