Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci



Ingredience pro 4 osoby

  • 300g Cannelloni
  • 400g listového špenátu, pár lístků bazalky
  • 300g ricotta
  • 70g parmezán
  • 1 žloutek
  • 30g másla
  • 200g bešamelu
  • sůl, mletý pepř, muškátový oříšek

Příprava

V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme cannelloni - na 1 osobu počítejte cca 4 ks- necháme spařit pouze pár minut. Ochladíme ve studené vodě.

Špenát spaříme, přidáme bazalku a nasekáme na jemno. Promícháme s ricottou a žloutkem. Směs osolíme, opepříme. Přidáme muškátový oříšek a parmazán. Cannelloni naplníme hotovou směsí a klademe do máslem vymazané zapékací mísy.Zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a poklademe máslem.

Cannelloni pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 st.

Pokud nemáme cannelloni, použijeme lasagne nakrájené na obdélníky cca 7x10cm, do kterých směs zarolujeme.

CANNELLONI CON RICOTTA E SPINACI