Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Tonno alla siciliana

Tonno alla siciliana



Ingredience pro 4 osoby

  • 4 steaky z tuňáka
  • 2 fenykly podélně nakrájené na tenké plátky
  • 2 červené cibule nakrájené na plátky
  • 4 nadrobno nakrájené stroužky česneku
  • 4 čerstvé feferonky nakrájené nadrobno
  • šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • 4 lžíce nakrájených listů petržele
  • olivový lej

Příprava

V misce rozšleháme 125ml olivového oleje, česnek, feferonky, kůru a šťávu z citronů, petržel, sůl a pepř. Steaky vložíme do velké mělké misky, přelijeme 4 lžícemi marinády, několikrat obrátíme. Zakryjeme potravinovou folií a na 30 minut odložíme. Zbytek marinády uchováme

Fenykl a cibuli vložíme na rozehřátou pánev (nejlépe s rýhovaným dnem). Přidáme 2 lžíce oleje a opékáme 5 minut po každé straně. Zeleninovou směs přendáme na 4 předehřáté talíře, pokapeme marinádou a udržujeme teplé.

Steaky z tuňáka opékáme 4-5 minut po každé straně, povrch bude na dotek pevný, uvnitř je ryba ještě šťavnatá. Během opékání jednou obrátíme. Hotovou rybu přendáme na talíř a ihned podáváme s čerstvým pečivem

Tonno alla siciliana