Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pesce spada alla palermitana

Pesce spada alla palermitana



Ingredience pro 4 osoby

  • 4 steaky z mečouna - každý cca 225g
  • 2 rozpůlené stroužky česneku
  • 1 nakrájená cibule
  • 4 filety z ančoviček
  • 4 oloupaná nakrájená rajčata bez semen
  • 12 nakrájených zelených oliv bez pecky
  • sůl, pepř, mouka

Příprava

V osolené a opepřené mouce obalíme porce mečouna, přebytečnou mouku oklepeme. Na pávnvi rozehřejeme při mírné teplotě 100 ml olivového oleje, přídáme česnek a opékáme dozlatova 2-3 min. Česnek vyjmeme a vyhodíme.

Na pánev vložíme steaky a opékáme při střední teplotě asi 4 minuty až jsou propečené a zlatohnědé, potom vyjmeme a odložíme na teplé místo.

Na pánev přidáme cibuli a ančovičky. Opékáme až je cibule zlatavá, ančovičky rozmačkáváme až mají konzistenci pyré. Přidáme rajčata a opékáme dokud směs nezhoustne. Přimícháme olivy, kapary. ochutíme solí a pepřem. Vložíme steaky, prohřejeme a ihned podáváme

PESCE SPADA ALLA PALERMITANA