Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Moscardini stufati

Moscardini stufati



Ingredience pro 3 osoby

  • 2 chobotnice o váze cca 500g
  • 200g cherry rajčátek
  • 3 neoloupané stroužky česneku
  • 80 ml olivového oleje
  • sůl, pepř, feferonka, petržel, bazalka

Příprava

Očištěné chobotnice dáme do hrnce s česnekem, rajčaty, pepřem (nebo feferonkou) a olejem. Zakryjeme a necháme dusit cca 50 minut od začátku varu. Odklopením, popřípadě dolitím vody doáhneme požadované hustoty. Před koncem vaření přidáme hojné množství petžele a bazalky.

Chobotnice podáváme se štávou z dušení a toastem. Zredukovanou štávu lze použít k ochucení těstovin.

Moscardini stufati