Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Caponata veloce all'agrodolce

Caponata veloce all'agrodolce



Ingredience pro 2 osoby osoby

  • 400g lilku
  • 300g červených paprik
  • 280g žlutých paprik
  • 200g rajčatového pyré
  • 1dl červeného vinného octa
  • kapary v nálevu, zelený pepř, česnek
  • olej, sůl, pepř, krupicový cukr

Příprava (cca 40 min)

Neoloupaný lilek a papriky zbavené semen a vnitřních žeber nakrájíme na kostky a opečeme v hrnci se 3 lžícemi oleje a 2 oloupanými stroužky česneku. Přidáme rajčatové pyré, osolíme, přiklopíme poklicí a vařtíme na mírném ohni 15 minut.

V menším hrnci přivedeme k varu ocet s 30g cukru a necháme svařit na poloviční množství. Pak přidáme lžičku zrnek zeleného pepře a stejné množství kaparů. Směs zeleniny ochutíme připraveným octem.

Vzhledem k tomu, že pokrm je připravován s octem, nedoporučujeme podávat s vínem.

Caponata veloce all'agrodolce