Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Semifreddo al cioccolato

Semifreddo al cioccolato



Ingredience pro 4-6 osob

  • 225g sýra mascarpone
  • 2 lžíce jemně umleté kávy
  • 25g moučkového cukru
  • 85g najemno nastrouhané čokolády na vaření
  • 250ml smetany ke šlehání 

Příprava

V misce rozšleháme mascarpone s kávou a cukrem. Přidáme 5 lžic neušlehané smetany a nastrouhanou čokoládu (cca 4 lžíce si dáme stranou na ozdobení).

Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, přidáme 1 lžíci směsi mascarpone, promícháme. Vzniklou hmotu pohybem ve tvaru osmičky přimícháme do zbývající směsi mascarpone.

Směs vložíme do mrazuvzdorné nádoby a 3 hodiny necháme ztuhnout v mrazničce. 

Poháry naplňíme dezertem, ozdobíme zbylou čokoládou a šlehačkou. Před podáváním můžeme pokapat i trochou Marsaly.

Semifreddo al cioccolato