Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Sugo di Melanzane

Sugo di Melanzane



Ingredience pro 4 osoby

  • 30ml olivového oleje
  • 1 chili paprička, 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti petrželové natě, nakrájené nahrubo
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • 450g lilku - nakrájený  na kostičky
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 8 rajčat - oloupaných, pokrájených nadrobno
  • 60ml červeného vína
  • 1 lžička cukru, sůl, pepř, mletá paprika
  • šafránový prášek - cca 4g

Příprava

V hluboké pánvi zahřejte olej, přidejte chili papričku, česnek mírně podrcený vařečkou a polovinu petrželové natě.Na mírném ohni smažte pod pokličkou asi 10 minut.

Odstraňte chili papričku, přidejte nakrájený lilek, zbytek petržele a bazalku. Přilijte polovinu vývaru. za občasného míchání duste asi 10 minut

Přidejte rajčata, víno, cukr, šafránový prášek a papriku. Osolte a opepřete podle chuti. Dolijte zbytek vývaru. Zakryjte poklicí a vařte 30-40 minut. Podle potřeby dokořeňte.

SUGO DI MELANZANE