Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Sarde in saor

Sarde in saor



Ingredience pro 4 osoby

  • 600g sardinek
  • 2 velké bílé cibule
  • 50g piniových oříšků
  • 50g rozinek
  • 1 bobkový list
  • sůl, celý pepř
  • 250ml bílého vinného octa
  • sklenička bílého vína
  • mouka, olivový olej

Příprava

Sardinky zbavte hlav a vnitřností, opláchněte. Osušte a obalte v mouce. Smažte ve větší vrstvě oleje z obou stran cca 5 minut.  Vyndejte z pánve a přebytečného oleje se zbavte položením na papírové utěrky.

Rozinky namočte do bílého vína. Cibule rozkrojte na poloviny a ty na jemné půlměsíčky. Přidejte bobkový list a celý pepř. Dejte do pánve se dvěma lžícemi oleje na mírný plamen.V okažiku, kdy je cibule téměř průsvitná, ale ještě nezačíná zlánout (cca 7 minut), přidejte rozinky a piniové oříšky. Zalijte vinným octem a duste, až je cibule měkká.

Do misky postupně vrstvěte cibuli a sardinky, jako posledni vrstvu dejte cibuli. Uložte do chladu na nejméně 24 hodin. Podávejte při pokojové teplotě s bílým pečivem nebo polentou.

SARDE IN SAOR