Sardinky zbavte hlav a vnitřností, opláchněte. Osušte a obalte v mouce. Smažte ve větší vrstvě oleje z obou stran cca 5 minut. Vyndejte z pánve a přebytečného oleje se zbavte položením na papírové utěrky.
Rozinky namočte do bílého vína. Cibule rozkrojte na poloviny a ty na jemné půlměsíčky. Přidejte bobkový list a celý pepř. Dejte do pánve se dvěma lžícemi oleje na mírný plamen.V okažiku, kdy je cibule téměř průsvitná, ale ještě nezačíná zlánout (cca 7 minut), přidejte rozinky a piniové oříšky. Zalijte vinným octem a duste, až je cibule měkká.
Do misky postupně vrstvěte cibuli a sardinky, jako posledni vrstvu dejte cibuli. Uložte do chladu na nejméně 24 hodin. Podávejte při pokojové teplotě s bílým pečivem nebo polentou.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa