Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pollo al barolo

Pollo al barolo



Ingredience pro 4 osoby

  • 8 kuřecích paliček
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce pesta ze sušených rajčat
  • 300 ml vína Barolo (nebo jiného dobrého červeného vína)
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 140 gr červeného hroznového vína
  • olivový olej 
  • sůl, pepř
  • instantní polenta

Příprava 

Hotovou polentu připravenou podle návodu na obalu rozetřete na plechu vymazaném olejem. Vrstva by měla být vysoká cca 1 cm. Nechte vychladnout a ztuhnout.

V kastrolu se silným dnem rozehřejte přiměřené množství olivového oleje. Přidejte kuře a opékejte na střední teplotě 7 minut ze všech stran, až je na povrchu zlatavé. Maso vyjměte z kastrolu a odložte.

Do výpeku přidejte cibuli a pesto a při nízké teplotě opékejte 5 minut, až je cibule měkká. Vmíchejte víno a vývar a přiveďte k varu.

Do kastrolu vložte maso, podle chuti osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte 30 minut, občas zamíchejte.

Polentu nakrájíme na čtverečky a opečeme na pánvi z obou stran do zlatova.

Přidejte hroznové víno rozdělené na půlky a zbavené semen. Několik minut prohřívejte a ihned podávejte s polentou

POLLO AL BAROLO