Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Peposo

Peposo



Ingredience pro 6 osob

  • 1kg hovězího masa
  • 1l červeného vína
  • 20 kuliček černého pepře
  • 5 neoloupaných stroužků česneku
  • šalvěj, rozmarýn, sůl, olej

Příprava (cca 1,5 hodiny)

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Maso osmahneme na oleji. Přidáme celý pepř, česnek, sůl, šalvěj a rozmarýn - přísady je vhodné vložit do gázového sáčku, stolovníci nemusí z hotového pokrmu lovit kuličky pepře. Zalijeme červeným vínem až je maso potopené. Na mírném ohni nebo v troubě dusíme až je maso měkké a omáčka se zredukuje na hustou konzistenci. Pro přípravu lze použít i mletý pepř, výsledná chuť je mnohem výraznější.

Hotový pokrm podáváme s opečeným bílým chlebem.

Peposo je velmi populární pokrm a lze nalézt spoustu různých receptů - do jídla se přidává zelenina, rajčatový protlak ap. Vždy se ale jedná o velmi zdravé jídlo, které neobsahuje tuky a není smažené.

Peposo