Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Coniglio alle olive

Coniglio alle olive



Ingredience pro 4 osoby

  • 1kg králíka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 20 černých oliv ve slaném nálevu
  • 2dcl bílého vína
  • rozmarýn, sůl, pepř, olej, vývar

Příprava

Králíka rozdělíme na pravidelné kousky a na oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce a na zbylém tuku necháme zesklovatět cibuli a 1 oloupaný stroužek česneku. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem, přidáme rozmarýn a necháme zprudka odkryté vyvařit. Přidáme vývar, osolíme a opepříme a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 25 minut. Do hotového pokrmu přidáme nakrájené vypeckované olivy, rozdrcený česnek (lze přidat piniové oříšky) a necháme 8 minut prohřát

Jako přílohu můžeme podávat polentu nebo dušenou zeleninu.

Coniglio alle olive