Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca



pasta_puttanesca.jpgIngredience pro 2 osoby

4 filátka ančoviček

4-6 stroužků česneku

feferonky podle chuti

hrst nahrubo pokrájených černých oliv

plechovka drcených rajčat, nebo čerstvá cherry rajčata

2 lžíce kapary

oregáno, nakrájená hladkolistá petržel

200-300gr špaget (lze i penne ...)

Příprava

Ma pánvi rozehřejte na mírném ohni olivový olej, přidejte ančovičky,nakrájené feferonky a smažte, až se ančovičky začnou rozpadat. Přidejte nakrajený česnek, olivy, kapary a 2 snitky oregána, lehce osmažte - česnek nesmí zhnědnout. Přidejte drcená rajčata nebo pokrájená čerstvá. Na mírném ohni vařte 15-20 minut, v případě potřeby podlejte vodou z těstovin.

Během přípravy omáčky dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu.