200gr Fregola Sarda
200 gr čerstvých hub - nejlépe hříbky
50gr nastrouhaného sýra pecorino
cca 1 litr zeleninového vývaru
1dcl suchého bílého vína
2 stroužky česneku
olivový olej, nasekaná petrželová nať
sůl, pepř
Na olivovém oleji zpěníme rozdrcený česnek, přidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni cca 10 minut až jsou nazlátlé. Část hub dáme stranou do tepla pro pozdější ozdobení.
Přidáme fregolu a asi 3 minuty restujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol. Postupně přidáváme vývar tak, aby byly těstoviny vždy ponořené, občas promícháme a necháme lehce probublávat. Doba varu je zhruba 17-19 minut a těstoviny budou "al dente".
Stáhneme z ohně, promícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme petrželku a dochutíme. Podáváme ozdobené zbylými houbami a s vínem, které jsme použili při vaření.
Pokrm by měl být řidší, na talíři by se měl téměř rozlít.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa