Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pappardelle al ragú di selvaggina

Pappardelle al ragú di selvaggina



Ingredience pro 6 osob

  • 550g zvěřiny
  • 400g těstovin pappardelle
  • 400g sekaných loupaných rajčat
  • 40g cibule, 40g mrkve, 40g řapíkatého celeru
  • 10 kuliček jalovce, 1 hřebíček, bobkový list
  • kousek skořicové kůry, červené víno, olej, sůl, lžička celého pepře

Příprava

Mrkev, cibuli a celer nakrájené na malé kostičky osmahneme 2-3 minuty na 2 lžících olivového oleje v širokém hrnci. Přidáme maso nasekané v mixéru a opékáme další 3 minuty.

Přilijeme sekaná konzervovaná rajčata, 300 ml vína a 300 ml vody . Koření vložíme do pytlíku z gázy a přidáme k masu. Obsah přiklopíme a necháme alespň 3 hodiny probublávat na velmi mírném ohni. Podle potřeby přidáme během vaření trochu vody.

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a promícháme se zvěřinovým ragú.

Doporučujeme podávat s lehkým červeným vínem

Pappardelle al ragú di selvaggina