Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme cibuli a pórek, při nízké teplotě opékáme 5 minut, až zelenina změkne. Občas promícháme
Na talíři promícháme mouku se solí a pepřem. V mouce obalíme telecí, přebytečnou mouku oklepneme. Maso vložíme do pánve, zvýšíme teplotu a opečeme po obou stranách dohněda.
Postupně přilijeme vývar a víno, za stálého míchání uvedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a zvolna dusime 1 1/4 hodiny, až je maso měkké.
Na posypání si připravíme gremoládu - v misce smícháme listy petržele, česnek a citronovou kůru - vše nakrájené/nastrouhané nadrobno.
Maso přendáme na předehřátý talíř, omáčku přivedeme k varu a vaříme, až zhoustne. Maso přelijeme omáčkou a posypeme gremoládou.
Pokrm se nejčastěji podává s šafránovým risotem nebo těstovinami tagliatelle.
Pokrm lze vařit i s rajčaty - 400g rajčat z konzervy přidejte spolu s vínem a vývarem. Kromě cibule můžete přidat i nadrobno nakrájenou mrkev a nakrájený řapíl celeru.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa