Z horní strany rajčat odřízneme tenký plátek. Lžičkou vydlabeme opatrně semena. Rajčata necháme oschnout obrácená otvorem dolů na papírové utěrce.
Na pánvi rozehřejeme 6 lžic oleje, přidáme cibuli a česnek a opékáme pi nízké teplotě 5 minut. Pánev odstraníme z plotny, vmícháme strouhanku, ančovičky, olivy a bylinky.
Rajčata naplníme strouhankovou směsí. V jedné vrstvě je naklademe do ohnivzdorné zapékací misky. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem, pokape zbývajícím olejem.
V troubě předehřáté na 180st. pečeme 20-25 minut, až jsou rajčata měkká a povrchnáplně zlatavě hnědý.
Tradičně se tento předkrm podává vychladnutý a podávaný pi pokojové teplotě. Lze podávat ale i horký, vyndaný z trouby.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa