Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pomodori alla siciliana

Pomodori alla siciliana



Ingredience pro 4 osoby

  • 8 velkých zralých rajčat
  • 2 nadrobno nakrájené cibule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 115g čerstvé strouhanky
  • 8 filetů ančoviček v oleji - okapanyých a nakrájených
  • 3 lžíce nakrájených černých oliv bez pecky
  • 2 lžíce nakrájených listů petržele
  • 1 lžíce nakrájené dobromysli
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 7 lžic olivového oleje

Příprava (cca 40 min)

Z horní strany rajčat odřízneme tenký plátek. Lžičkou vydlabeme opatrně semena. Rajčata necháme oschnout obrácená otvorem dolů na papírové utěrce.

Na pánvi rozehřejeme 6 lžic oleje, přidáme cibuli a česnek a opékáme pi nízké teplotě 5 minut. Pánev odstraníme z plotny, vmícháme strouhanku, ančovičky, olivy a bylinky.

Rajčata naplníme strouhankovou směsí. V jedné vrstvě je naklademe do ohnivzdorné zapékací misky. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem, pokape zbývajícím olejem.

V troubě předehřáté na 180st. pečeme 20-25 minut, až jsou rajčata měkká a povrchnáplně zlatavě hnědý.

Tradičně se tento předkrm podává vychladnutý a podávaný pi pokojové teplotě. Lze podávat ale i horký, vyndaný z trouby.

POMODORI ALLA SICILIANA