Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > MAIALE AL LATTE

MAIALE AL LATTE



Ingredience pro 4-6 osob

  • 1kg vepřové krkovice (plece, panenky....)
  • 1l plnotučného mléka
  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • neolopupaný česnek podle chuti
  • rozmarýn
  • sůl, pepř
  • olej, máslo

Příprava

Maso osolte a opepřete, pro udržení tvaru můžete převázat provázkem. V hrnci rozehřejte máslo s olejem a maso opečte ze všech stran. Přidejte cibuli, rozmarýn a nechte zesklovatět.Přidejte neoloupapný česnek rozebraný na jednotivé stroužky.

Maso zalijte zhruba do 2/3 mlékem, zakryjte poklicí a dejte péct do trouby. Zhruba za 1.5 hodiny je jídlo hotové. Pokud je omáčka přliš řídká, zredukujte její množství vyvařením bez pokličky.

Jídlo má opět spoustu regionálních variací - v některých oblastech se vůbec nepřidává zelenina, jinde se naopak dochuti ješte šalvějí. Omáčka by měla být vždy hustá s oříškovou barvou, kterou získá od použitého másla.

Podávat lze např. s bramborovou kaší, polentou nebo širokými těstovinami.

MAIALE AL LATTE