Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Filetti di Sogliole alla Pizzaiola

Filetti di Sogliole alla Pizzaiola



Ingredience pro 4 osoby

  • 900g oloupaných a nakrájených rajčat bez semen
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oregána
  • sůl, pepř
  • 100g černých oliv bez pecky
  • 4 filety z jazyka nažloutlého
  • máslo, mouka na obalení
  • olivový olej

Příprava (cca 50 min)

V hrnci se silným dnem rozehřejeme olivový olej. Přidáme rajčata, česnek nakrájený nadrobno, oregáno. Osolíme a opíme podle chuti. Dusíme cca 30 minut do zhoustnutí směsi, občas promícháme.

Rybí filety obalíme v osolené a opepřené mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Filety opékáme na másle při střední teplotě  2 minuty po každé starně. Opečené filety přendáme do zapékací misky.

Připravenou rajčatovou směsi, do které jsme vmíchali olivy, zalijeme rybí filety. V troubě předehřáté na 180 st. pečeme 20 minut. Ihned podáváme přímo ze zapékací misky. 

FILETTI DI SOGLIOLE ALLA PIZZAIOLA