Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Casoeula Milanese

Casoeula Milanese



Ingredience pro 6 osob

  • 1,5kg kapusty
  • 1kg vepřových žebírek
  • 4 čerstvé klobásky salsiccia (400g)
  • 300g vepřové kůže
  • 1 vepřový ocásek
  • 1 vepřová nožička
  • 200g rajčatového pyré
  • 1 velká cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 velká mrkev
  • bobkový list, černý pepř, sůl, máslo, suché bílé víno

Příprava (cca 2 hodiny + vaření masa)

Do neosolené vody ochucené několika bobkovými listy dejte vařit kůži, nožičku a ocásek.

Na větším kousku másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, stonek celeru a mrkev. Přidejte na kousky nakrájená žebírka a nechte chvíli orestovat, pokropte bílým vínem. přidejte na kusy nakrájené a vykoštěné části vepřového. Směs osolte a opepřete čerstvě umletým pepřem. Nakonec přidejte rajčatové pyré a na kousky nakrájenou kapustu.

Přidejte klobásky nakrájené na špalíčky, 4 naběračky vody po vaření masa. Nechte dusit pod pokličkou 1,5 hod., občas zkontrolujte, zda se nevyvařilo příliš šťávy.

Pokrm podávejte horký, nejlépe v nádobě, ve které se vařil.

CASOEULA MILANESE