Bazalkové pesto, známé také pod italským názvem "Pesto alla Genovese", je jedním z nejikoničtějších příkladů středomořské kuchyně. Tento aromatický a bohatě zelený dip nebo omáčka pochází z Ligurie, severoitalského regionu, který je domovem města Genova (Janov). Pesto kombinuje svěžest bazalky, plnost piniových oříšků, pikantnost česneku, bohatost parmezánu a hedvábnou hladkost olivového oleje.
"Pesto alla Genovese" může být označováno jenom bazalkové pesto, které obsahuje bazalku pěstovanou v okolí města Genova. Můžeme se však setkat s mnoha variacemi bazalkového pesta, která kombinují bazalku s různými druhy sýru nebo ořechů.
Tradiční bazalkové pesto je vyráběno z následujících klíčových ingrediencí:
Pro získání nejlepšího pesta, jsou tyto ingredience tradičně rozmělněny v hmoždíři, ale v moderní kuchyni lze použít i elektrický mixér nebo food processor.
Bazalkové pesto je všestranné a dá se použít v mnoha různých pokrmech:
V našem obchodě nabízíme bazalkové pesto vyrobené přímo v Itálii od lokálních producentů, kteří dodržují tradiční receptury. Doporučujeme vybírat pesto, které obsahuje kvalitní ingredience a je bez přídavku umělých konzervantů nebo barviv.
Bazalkové pesto není jen doplněk k jídlu, je to chuťový zážitek, který vám přiblíží bohatou kulturu středomořské kuchyně. Ať už ho použijete jakkoliv, přinese do vašeho stolování kousek italského slunce. Navštivte náš obchod a objevte různorodost pesto omáček, které mohou obohatit vaše kulinářské dobrodružství.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa