Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Fregola con Funghi

Fregola con Funghi



fregola_con_funghi_1.jpegIngredience pro 2 osoby

200gr Fregola Sarda

200 gr čerstvých hub - nejlépe hříbky

50gr nastrouhaného sýra pecorino

cca 1 litr zeleninového vývaru

1dcl suchého bílého vína

2 stroužky česneku

olivový olej, nasekaná petrželová nať

sůl, pepř

Příprava

Na olivovém oleji zpěníme rozdrcený česnek, přidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni cca 10 minut až jsou nazlátlé. Část hub dáme stranou do tepla pro pozdější ozdobení.

Přidáme fregolu a asi 3 minuty restujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol. Postupně přidáváme vývar tak, aby byly těstoviny vždy ponořené, občas promícháme a necháme lehce probublávat. Doba varu je zhruba 17-19 minut a těstoviny budou "al dente".

Stáhneme z ohně, promícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme petrželku a dochutíme. Podáváme ozdobené zbylými houbami a s vínem, které jsme použili při vaření.

Pokrm by měl být řidší, na talíři by se měl téměř rozlít.