V kastrůlku ohřejte mléko se šlehačkou, aniž byste přivedli k varu. V misce smíchejte 5 žloutků s 90g cukru a lžičkou škrobu. Do misky vlijte směs mléka se šlehačkou a přelijte zpět do kastrůlku. Ohřejte na 85 stupňů a stáhněte z vařiče. Do krému vsypejte rozdrcené amaretti.
Smíchejte mouku, 3 žloutky, rozpuštěné máslo špetku soli a cukru. Přilijte 150ml vody. Měli byste získat hladké těstíčko. Umyté osušené fíky obalte v těstíčku a smažte 4-5 minut v dostatečném množství oleje.
Zlatavé a křupavé fíky vyndejte a nechte osušit na savém ubrousku. Fíky podávejte s krémem ozdobené kakaovým práškem.
Důležité: teplota krému nesmí být vyšší než 85 stupňů, jinak se srazí!
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa