Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pizzoccheri della Valtellina

Pizzoccheri della Valtellina



Ingredience pro 6 osob

  • 400g kadeřavé kapusty nakrájené na 1 cm široké proužky
  • 2 brambory, asi 200g celkem, nakrájené na 5 mm proužky
  • 400g sušených pohankových těstovin pizzoccheri
  • 75g másla
  • velká špetka čerstvě natrhaných lístků šalvěje
  • 2 stroužky česneku
  • 200g sýru fontina nakrájeného na tenké plátky (bez kůrky)
  • nastrouhaný parmezán
  • sůl, mletý pepř

Příprava (cca 40 min)

V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme nakrájenou kapustu a brambory, vaříme 5 min.

Přidáme těstoviny a po uvedeni do varu necháme na mírném plameni vařit cca 15 min (podle návodu na těstovinách).

Několik minut před tím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme na malé pánvi máslo, přidáme šalvěj a celé stroužky česneku. Smažíme při mírné teplotě až je česnek zlatavý. Česnek odstraníme z pánve a máslo se šalvějí ponecháme stranou.

Hotové těstoviny se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do velké mísy a poklademe třetinou plátků sýru fontina. Vrstvy opakujeme do spotřebování přísad. Navrch posypeme strouhaným parmezánem, přilijeme máslo se šalvějí a ihned podáváme.

Sýr fontina lze nahradit - vyzkoušejte např. Taleggio, Bitto nebo Casera. Pokud není sezona kapusty, použijte mangold nebo špenát.

PIZZOCCHERI DELLA VALTELLINA